Vakmanschap in COBOL Software Development

Software ontwikkeling is complex. Meer smart devices, steeds nieuwe apps en services, nieuwe IT-architectuur concepten (Cloud), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid en hoge toegankelijkheid ...allemaal aspecten die van invloed zijn. Daarnaast moet nieuwe software voldoen aan eisen voor onderhoudbaarheid, flexibiliteit, hoge kwaliteit en zonder onderbreking beschikbaar zijn. COBOL is een programmeertaal die in dit soort omgevingen gebruikt wordt en al jaren zijn waarde heeft bewezen.

COBOL is een procedurele programmeertaal die oorspronkelijk is ontwikkeld voor zakelijke omgevingen op een mainframe. In de loop der jaren heeft de taal zich verder ontwikkeld en draait nu ook op alle gangbare platforms (Windows, Unix en Linux). COBOL biedt diverse mogelijkheden om informatie te verwerken en toegankelijk te maken in omgevingen waar beschikbaarheid heel belangrijk is. De taal is vooral sterk in het verwerken van grote hoeveelheden van gegevens (bestanden) in een batch-georiënteerde, maar ook gedistribueerde omgeving. COBOL wordt veel toegepast in bedrijfskritische systemen van onder meer banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en overheidsinstellingen.

Het goed ontwikkelen van een COBOL programma vereist vakmanschap. 
En vakmanschap.... ja dat is meesterschap, ook in softwareontwikkeling. Vakmanschap is de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren. Vakmanschap en methodisch werken, dat kun je leren! Door te lezen en te oefenen met het ontwikkelen van kleine gestructureerde programma’s, maar nog beter door samen te werken, te experimenteren en door ervaringen te delen. Daarom hebben wij de Master Class Accelerated ontwikkeld waarin al deze elementen zijn opgenomen.

©Copyright 2023 StormPunt iTrack